groepweb.nl Algemeen Waarom je je vooroordeel over hondenschoenen moet aanpassen

Waarom je je vooroordeel over hondenschoenen moet aanpassenVeel mensen geloven dat hondenschoenen alleen voor het uiterlijk zijn. Ze hebben de viral video's gezien van honden in schoenen die er ongemakkelijk uitzien. De waarheid zit anders: honden hebben om diverse redenen baat bij het dragen van hondenschoenen.

Actieve honden hebben hondenschoenen nodig

Is uw hond een actieve buitenhond? Neem je ze mee op de vlucht, wandelen,fietsen of jagen met jou en je gezin? Wilt u op blote voeten deelnemen aan deze activiteiten? Natuurlijk niet! En je hond ook niet. De volgende keer dat je op pad gaat om deel te nemen aan een buitenactiviteit met je hond, stop dan en voel de pads van hun voeten. Deze zijn niet hard, maar zacht. Daardoor zijn ze gevoelig voor verwondingen en ze moeten beschermd worden.
Tijdens een buitenactiviteit kunnnen honden hun pads snijden, verslijten of pijnlijk worden. Ze kunnen op natte rotsen uit glijden. Maar ook in de stad lopen hondenpoten risico op verwondingen. Ze kunnen pijnlijk hun poten schuren op harde bestrating, of branden op heet asfalt. Maar ook in de koude wintermaanden kunnen honden extra warmte rondom hun poten behoeven. De beste hondenschoenen bieden de extra bescherming die ze nodig hebben om hun gevoelige pads – en de gebieden ertussen – veilig te houden tegen verwondingen.

Schoenen voor honden zijn perfect voor oudere honden

Naarmate honden ouder worden, beginnen hun poten en rug tekenen van slijtage te vertonen. Bovendien staan sommige hondenrassen bekend om hun heupproblemen. Dierenartsen raden vaak hondenschoenen aan om extra demping en extra ondersteuning te bieden. Schoenen voor honden kunnen hun tenen beschermen tegen ruw worden. Vooral voor oudere honden die hun voeten slepen terwijl ze lopen. Hoe stabieler uw hond is, hoe beter zijn mobiliteit. Kortom, hondenschoenen kunnen zorgen voor een gelukkigere, gezondere oudere hond.

Wanneer is het tijd om de schoenen van uw hond aan te trekken?

Een hond hoeft niet altijd schoenen te dragen. Laat de schoenen uit bij een korte wandeling buiten met goed weer, of wanneer ze in hun kennel zijn. Je moet rekening houden met de omstandigheden om de juiste beslissing te nemen. 

Wat zijn de beste hondenschoenen?

Als je hondenschoenen gaat kopen, houd dan rekening met de volgende factoren. De beste hondenschoenen zijn waterbestendig. Zelfs als u niet van plan bent om honden te laten zwemmen of door nat terrein te laten lopen, beschermen ze uw huisdier tegen regen. De zool moet getextureerd en robuust zijn. Dit zorgt er niet alleen voor dat ze slipbestendig zijn, maar verlengt ook de levensduur. Een goede pasvorm is essentieel: volg de maatinstructies van de fabrikant. Tenslotte kan reflecterend klittenband de zichtbaarheid voor automobilisten en andere voetgangers verbeteren.

Het zal je misschien verbazen hoeveel de juiste hondenschoenen het verschil kunnen maken! 

Leave a Reply