groepweb.nl Algemeen In deze landen kun je het beste fietsen.

In deze landen kun je het beste fietsen.De volgende keer dat je op een terras zit, let dan eens op hoe veel verschillende soorten fietsen je ziet: ongetwijfeld zie je de stadsfiets dames, maar je ziet ook ebikes, bakfietsen, fietsen met hele dikke of juist hele dunne banden…  

Nederland telt meer fietsen dan inwoners en fietsen zijn mateloos populair. Dat gegeven is grotendeels te danken aan het goede fietsnetwerk dat in Nederland is aangelegd. Maar Nederland is niet het enige land met een goed fietsnetwerk. Dit zijn de beste landen om met je fiets op uit te gaan!

Denemarken

Denemarken spant de kroon als beste land ter wereld voor fietsers. Denemarken doet er alles aan om fietsverkeer prioriteit te maken. Het kleine land heeft meer dan 12.000 km aan fietsroutes, samen met speciale fietsbruggen in steden zoals Kopenhagen.Het verplaatsen van de hoofdstad wordt bovendien gemakkelijker gemaakt door het 'Green Wave'-systeem, dat fietsers op kruispunten prioriteit geeft en hen groene lichten geeft om ritten te versnellen. Denemarken zal de komende jaren alleen maar toegankelijker worden voor fietsers. 

Zweden

Hoewel het in de winter een beetje koud kan zijn om rond te reizen, is Zweden nog steeds een goede bestemming voor fietsers dankzij de fietscultuur en ondersteunende maatregelen. In het hele land zijn fietsverhuurdiensten aanwezig. Ook  zijn er fietsspecifieke parkeerplaatsen en overdekte fietsenstallingen. De hoofdstad Stockholm is een bijzonder hoogtepunt voor fietsers en beschikt over talloze gratis pompstations in de stad om leeggelopen banden op te pompen. Naast 'basic' fietsen ondersteunt Zweden ook elektrische fietsen. Deze zijn zeer geschikt om op heuvels te fietsen en sparen zo de beentjes.

Slovenië

Ingeklemd tussen Italië, Oostenrijk, Hongarije en Kroatië is Slovenië misschien niet het eerste land dat in je opkomt als je aan fietsen denkt. Maar de Sloveense hoofdstad Ljubljana vinkt alle juiste vakjes aan als het gaat om het ondersteunen van fietsers. Dit doen ze middels uitgebreide bikeshare-netwerken en 'fietsboxen'. Fietsboxen geven fietsers voorrang op kruispunten en zijn ontworpen om mogelijke botsingen tussen auto's en fietsen op kruispunten te verminderen.Buiten de steden biedt Slovenië ook fietsers meercircuits en idyllische landelijke wegen, die vaak een schilderachtige bergketen in de verte hebben.

Japan

Last but not least: Japan. Japan is een uitstekend land voor wielerliefhebbers. Japan is de thuisbasis van enkele van de grootste autofabrikanten ter wereld, en daarom is de steun van Japan voor fietsers de afgelopen decennia niet de beste geweest. Maar dankzij de Olympische Spelen is er een duidelijke impuls geweest om van het land een toevluchtsoord voor fietsers te maken. Naast het uitrollen van fietsveiligheidscursussen in het hele land, heeft de Japanse overheid zich ook gericht op het verhogen van de kwantiteit en kwaliteit van fietspaden in het hele land.Voor degenen die in stedelijke gebieden fietsen, kan het risico op diefstal of schade tijdens het parkeren worden vermeden door gebruik te maken van snelle, handige en enigszins futuristische ondergrondse fietsenstallingen.

Het wordt gemakkelijker om elk jaar over de wereld te fietsen, maar dit zijn de landen waar je nu in de versnelling kunt komen en die wielen aan het rollen kunt krijgen.

Leave a Reply