groepweb.nl Algemeen Het milieu heeft het zwaar te verduren

Het milieu heeft het zwaar te verdurenIn heel de wereld wordt het een steeds groter probleem, de vervuiling. Heel de wereld wordt vervuild omdat mensen hun afval niet op de juiste manier weg gooien. Het is niet zo moeilijk om gewoon je afval netjes in de prullenbak te gooien in plaats van het midden op straat, of nog erger, in de zee te gooien. Met een paar kleine aanpassingen worden er veel grotere problemen opgelost dan we soms denken. Zowel de overheden als ook de bedrijven gaan steeds bewuster om met het milieu en nemen maatregelen. Iedereen heeft er inmiddels wel eens van gehoord, de plastic soep. Dit is een van de grootste problemen van de huidige tijd. De plastic soep is de verzameling van grote hoeveelheden plastic en ander afval in oceanen en zeeën. De drijvende vuilnis belt bezit een groot gebied in het noorden van de grote oceaan. Voor veel dieren die in de zee leven is dit een groot probleem. Als de dieren dit plastic opeten worden ze vergiftigd en kunnen ze zelfs overlijden.

Palmolie waar gebruiken we het voor?

Voor de productie van voedingsmiddelen kunnen ook stoffen worden gebruikt die schadelijk zijn voor het milieu. Voor de productie van diverse oliën is dit ook het geval. palmolie is een populaire olie. Palmolie is wereldwijd de meest gebruikte plantaardige olie en je vraagt je misschien wel eens af what is palm oil used for? Palmolie zit in allerlei voedsel, zoals pindakaas, koekjes, chocola en margarine. Maar ook in lippenstift en zeep kan palmolie zitten. De palmbomen die de olie produceren, groeien alleen in tropische gebieden. En in landen als Indonesië zijn veel oerbossen gekapt om plaats te maken voor plantages. De palmolie industrie is hard aan het werk om de ontbossing terug te dringen. De grote voedingsbedrijven willen over een paar jaar alleen nog maar duurzame palmolie inkopen, waar dus geen bos meer voor wordt gekapt.

Palmolie heeft de toekomst

Palmolie zal naar verwachting ook de olie van de toekomst zijn. Door allerlei maatregelen en controles wordt ervoor gezorgd dat de ontbossing zo laag mogelijk blijft. Als je kijkt naar de opbrengst per hectare van palmolie, dan is er eigenlijk maar één keuze, en dat is palmolie. Want oliepalmen hebben de hoogste opbrengst. Stap je over op iets anders, dan heb je meer land nodig om dezelfde hoeveelheid olie te maken. Uiteindelijk hebben we de olie allemaal nodig en lijkt palmolie de  voorkeur te hebben.

Leave a Reply