groepweb.nl Algemeen Hoe je witte kleding langer fris blijft

Hoe je witte kleding langer fris blijftSoms lijkt het alsof elke keer dat ik een witte broek aan trek, ik binnen tien minuten een vlek heb. Het dragen van witte kleding – en ze wit houden – kan voelen als een eeuwige strijd. Een wintergarderobe net en fris houden is meestal niet ingewikkeld, maar lichtere stoffen zijn delicater en vervagen na verloop van tijd. Maar je wilt natuurlijk niet constant een wit overhemd chemisch reinigen om het helder te houden. Van kleding spuiten tot het verwijderen van die hardnekkige kraagvlekken, hier zijn een paar eenvoudige manieren om je wit er deze zomer extra wit uit te laten zien – ongeacht hoe vaak je ze draagt.

1. Bescherm uw wit 

Altijd morsen op jezelf tijdens de maaltijd? Join the club. Probeer witte stukken te spuiten, van sneakers tot blouses, met 'Scotchgard' om ze te beschermen tegen toekomstige vlekken. Het duurt slechts een paar seconden om aan te brengen en droogt onmiddellijk, waardoor het een stuk gemakkelijker is om die pastavlek af te vegen wanneer het gebeurt.

2. Het juiste wasmiddel

Om een boost te geven aan gewoon wasmiddel, probeer een kopje White Brite aan je was toe te voegen, of een ander 'extra wit' wasproduct. Veel mensen kiezen voor chloorbleekmiddel, maar tenzij de items 100 procent katoen zijn (veel jeans zijn een mix van stoffen!), kan het vergeling en zetmeel veroorzaken. Je merkt meteen het verschil en je jeans zal daarna niet zo stijf zijn.

3. Baking-soda

Er bestaan veel vlekken verwijderaar producten, maar kijk ook eens naar de ingrediënten die je al in huis hebt. Combineer een half kopje waterstofperoxide en een half kopje zuiveringszout met een beetje water en gebruik het om snel vlekken op te lossen. Let op: dit werkt vooral goed op verse vlekken.

4. Make up 

Minstens één keer per week mors ik foundation op mijn kleding, of een beetje poeder blijft achter op mijn kraag na een touch-up. Als u een poeder foundation gebruikt, spuit dan een mengsel van witte azijn en water rechtstreeks op de vlek en laat het intrekken. Vergeet niet om te deppen in plaats van te wrijven. Als u een oliebasis gebruikt, voeg dan onmiddellijk scheercrème toe bovenop de vlek.

5. Vergeet de kraagvlekken

Een ring kan zich rond de kraag en pols ophopen vanwege zweet, productopbouw en vuil. Als je het te ver hebt laten komen is het moeilijk om dit er nog uit te krijgen. Om te voorkomen dat het erger wordt, spuit zout en gebruik een kleine tandenborstel om de ring uit te werken.
Zo blijft wit stralend!

Leave a Reply