groepweb.nl Algemeen Alles wat je moet weten over douglas hout!

Alles wat je moet weten over douglas hout!Douglas sparrenhout wordt beschouwd als een van de beste houtsoorten. Voor projecten variërend van meubels tot woningbouw is douglas hout ongekend populair. De douglas spar heeft een uitgesproken uitstraling voordat hij wordt gekapt en is nog steeds herkenbaar nadat hij in hout is gesnoeid. De kwaliteiten van dit hout voor sterkte en duurzaamheid geven het hoge kwaliteiten. Door deze hoge kwaliteiten vindt het veel toepassingen, vooral door groene bouwers die oud hout recyclen.

Douglas spar

Douglassparren zijn een lid van de groen blijvende boom familie en hebben hun naam gekregen van de Schotse botanicus David Douglas, die de bomen vermoedelijk voor het eerst heeft geclassificeerd. Deze bomen komen voornamelijk voor in Noord-Amerika. Douglassparren worden beschouwd als zachthout en zijn eigenlijk een populair type kerstboom.

Duruzaam

Wanneer deze bomen worden geoogst en in stukken worden gesneden, wordt het hout beschouwd als een van de beste houtsoorten in de bouwsector. Het staat bekend om zijn kracht en duurzaamheid. In het bijzonder heeft het de hoogste naaldhoutkwaliteiten ontvangen voor zijn vermogen om te buigen parallel aan de vezel, horizontaal te spannen en te comprimeren. Al deze factoren maken douglas spar timmerhout bijzonder bedreven in het weerstaan van barre weersomstandigheden en ook gemakkelijk te spijkeren en aan elkaar te binden.

Douglas in de bouw

Douglas spar timmerhout wordt gebruikt in veel verschillende industrieën. Een van de meest voorkomende toepassingen is in de bouwwereld, dankzij de eerder genoemde kracht. Structurele balken zijn meestal gemaakt van douglas. Het hout staat erom bekend enorme gewichtsbelastingen te kunnen dragen. Ook wordt dit hout type vaak gebruikt in lambrisering en in vloeren. Douglas is populair vanwege zijn lichte kleur en rechte vezel patroon, wat het visueel aantrekkelijk maakt.

Douglas in vliegtuigbouw

De vliegtuigindustrie maakt ook gebruik van douglas sparrenhout. De meeste commerciële vliegtuigen zijn gemaakt van metaal, dus douglas wordt voornamelijk gebruikt voor private, zelfgebouwde vliegtuigen. De douglas spar werd populair in de vliegtuigindustrie omdat het meer populaire sparrenhout steeds moeilijker te verkrijgen werd.

Recyling

Een bijzonder groene industrie die dit hout heeft omarmd, is de kunst van architectuur recyclen. Teruggewonnen douglas spar timmerhout is een populair item voor bouwers die op zoek zijn naar een antieke look aan projecten. Balken, planken en palen worden vaak gered uit gebouwen die gepland staan voor sloop. Vanwege de weersbestendigheid van douglas bezitten veel gebouwen hout dat nog steeds bruikbaar is voor een tweede of zelfs derde leven. Het behoud van waarde maakt douglas hout extra duurzaam!

Geen wonder dat douglas hout mateloos populair is in verschillende industrieën.

 

Leave a Reply