groepweb.nl Algemeen Manieren om over jezelf te leren

Manieren om over jezelf te lerenIn een tijd waar het normaal is om altijd druk te zijn, is het lastig om dicht bij jezelf te staan of om jezelf beter te leren kennen. Eigenlijk word je al snel opgeslokt door je agenda en kom je er naar een jaar achter dat je persoonlijk best wel lang stil hebt gestaan. Dat is niet erg, er zijn zoveel manieren om daar verandering in te brengen. Je er bewust van zijn is eigenlijk al een hele goede eerste stap. Dit laat zien dat je weet waar je staat en waar je naar toe wilt. Zonder dat gegeven ben je eigenlijk nergens. Iedereen heeft natuurlijk een eigen manier om meer over zichzelf te weten te komen en om persoonlijke ontwikkeling in gang te zetten. Hier zijn een paar concrete voorbeelden om een helderder beeld te krijgen van wie je nu eigenlijk bent.

Houd een dagboek bij

Niet zoals in de tienerjaren, je hoeft geen ‘lief dagboek’ boven aan de bladzijde te zetten om een dagboek bij te houden. Je moet gewoon doen waar je je goed bij voelt. Het is fijn om een boekje te hebben waar je je gevoelens in kwijt kan. Op die manier haal je je gedachtes op een hele letterlijke manier uit je hoofd en op het moment dat er meer afstand is tussen jou en je gedachtes kan je ze ook beter gaan begrijpen. Je hoeft ook niet alles terug te lezen, de handeling zelf helpt vaak al goed om te komen tot bepaalde inzichten.

Schakel een medium in

Paranormale mensen zijn mensen die wat verder kijken dan de ratio. Het voordeel daarvan is, is dat je jezelf op een hele andere manier leert kennen. Een betrouwbaar medium hoeft niet de toekomst te voorspellen, maar die kan wel aanvoelen waar bepaalde blokkades liggen en hoe je daar voorbij komt. Het voordeel van een oprechte medium is ook dat het geen onderdeel is van een behandelplan en dat je er ook niet voor naar de dokter hoeft.

Praat met een professional

Iemand die verstand heeft van zaken, is eigenlijk altijd geschikt om mee te praten. Een professional hoeft niet per definitie een psycholoog te zijn, een coach kan ook erg helpen om bepaalde problemen in kaart te brengen. En uiteindelijk leer je door te praten een hoop over jezelf. Je spiegelt jezelf automatisch aan iemand anders en door zulke gesprekken te voelen en iemand aan te horen, kom je steeds meer te weten over jezelf.

 

Leave a Reply