groepweb.nl Algemeen Reachstacker: de perfecte hydraulische toepassing

Reachstacker: de perfecte hydraulische toepassingEr zijn veel zware voertuigen zoals graafmachines, vorkheftrucks, vrachtwagens, kranen, die zijn ontworpen om verschillende industrieën te bedienen. De reachstacker is zo'n voertuig. Dit voertuig wordt gebruikt voor het hanteren van containers, opleggers en losse goederen. De belangrijkste bijdragen van deze mobiele machines zijn te vinden in kleine terminals of middelgrote havens voor de behandeling van intermodale vrachtcontainers. 

Wat maakt de reachstacker zo populair?

De populaire kenmerken van een reachstacker zijn snelheid, kracht, precisie, lage operationele kosten, efficiëntie en meer. Dit voertuig zal helpen om grote containers met een gewicht van tonnen naar een kortere afstand te vervoeren en ook om de containers in rijen te stapelen/ontstapelen op basis van de toegang. Flexibiliteit, veelzijdigheid, hogere stapelmogelijkheden, gebruiksvriendelijkheid, kracht, veilige bediening en opslagcapaciteit zijn andere belangrijke voordelen van het gebruik van reachstackers.

Wat is het verschil met een heftruck?

Het uiterlijk en de bediening van de reachstacker zijn vergelijkbaar met die van heftrucks. Maar reachstackers zijn effectiever en veiliger voor het vervoeren van zware containers in vergelijking met vorkheftrucks. Het ontwerp van reachstackers bestaat uit een giek, comfortabele cabine, chassis, rotator, motor, hydraulisch systeem, combi-aanbouwdeel en meer. De verlengde giekneus is een type hulpstuk waarmee de reachstacker gemakkelijk containers onder het grondniveau kan oppakken. De hulpcomponenten zoals stuursysteem, koelcircuit, remcircuit en spreidaandrijvingen zijn ook nodig om de stapelaar te bereiken.

Waar moet je op letten als je een reachstacker wil kopen?

Reachstackers zijn op de markt verkrijgbaar met verschillende specificaties. Hefvermogen, wielbasis, draaicirkel en reikwijdte zijn enkele van die specificaties waarmee rekening moet worden gehouden bij het selecteren van een. Het hefvermogen geeft aan hoeveel last deze mobiele machine veilig kan dragen en vervoeren. De afstand tussen de voor- en achteras staat bekend als de wielbasis. De straal van de kleinste cirkel die door dit voertuig kan worden gemaakt, is de draaicirkel en geeft aan hoe flexibel en handig de machine is. Het bereik van dit voertuig wordt berekend door het verschil te meten tussen de volledig ingeschoven en volledig uitgeschoven standen van de giek.

De giek is het meest essentiële onderdeel van de reachstacker die de zware last draagt ​​en het voertuig helpt om de vereiste hoogte te bereiken. De telescopische arm van de reachstacker zorgt voor het grotere horizontale bereik dat de algehele lastbehandelingstaak vereenvoudigt. De giek is gemaakt van staal met een hoge treksterkte met minimale lasnaden en dit zal de algehele sterkte van de constructie verbeteren. De giek maakt gebruik van hydrauliek voor het produceren van het benodigde vermogen voor het heffen en vasthouden van de lasten. Laten we het hebben over meer details over de hydraulische werking van deze giek.

Leave a Reply